اولین چیزی که به آن فکر می کنید که آشپزخانه را به مکانی واقعی برای آشپزی تبدیل می کند چیست؟ حدس شما درست است هر وسیله ای که در آشپزخانه باشد، هنوز چیزی نیست که در نهایت جایگزین آشپزخانه شود. اما کدام آشپزخانه، کدام طرح و نوع با دکور و نیاز آشپزخانه ما سازگاری دارد؟ گاز رومیزی درست است.
انواع آشپزخانه از آن زمان تاکنون
اجاق گاز توکار که به عنوان اجاق گاز توکار نیز شناخته می شود، شکل جدیدتری از اجاق گاز است که از دیرباز وجود داشته است. این طراحی باعث شد تا عوامل زیادی از جمله طراحی آشپزخانه و مواد و متریال های مختلف به کار رفته در ساخت آن تغییر کند.
انواع اجاق گاز صفحهای از ابتدا تا کنون
اجاق گازهای صفحهای که به نام توکار هم شناخته میشوند فرم جدیدتر انواع اجاق گازهایی است که از گذشته متداول بودهاند. این طراحی باعث شد که خیلی از فاکتورها از جمله طراحی ظاهری اجاق گازها تغییر کنند و در ساخت آنها از متریال و مواد متفاوتی نیز استفاده شود.
مدلهای توکار از همان ابتدا به صورت ثابت طراحی شدند و برخلاف دستگاههای قدیمی قابلیت جابجایی ندارند. تعداد شعلههای این اجاق گازها مثل مدلهای قدیمی متغیر است. اما جنس بدنه و صفحه رویی آنها باعث میشود تا هماهنگی بهتری با دکوراسیون داخلی داشته باشند و زیبایی آشپزخانه را بیشتر کنند.
ما اجاق گاز صفحهای را برای منازل کوچک و بزرگ با هر نوع دکوراسیون توصیه میکنیم؛ چون:
- اجاق گازهای صفحهای فضای کمتری اشغال میکنند. حتی اگر کمبود فضا ندارید باز هم بخش پایینی اجاق گاز میتواند تبدیل به یک کابینت یا محفظه جداگانه برای قرارگیری ملزومات آشپزخانه باشد.
- تغییر و تنظیم دکوراسیون با مدلهای صفحهای یا توکار راحتتر است.
البته این اجاق گازها محدودیتهایی مثل نبود فر دارند که این موضوع در طراحی دکوراسیون آشپزخانه و کابینتها مورد توجه قرار گرفته است.
آشنایی با انواع اجاق گاز صفحهای گازی با تنوع بالا
اجاق گازهای صفحهای گازی امکان کنترل سریع و آسان را روی درجه حرارتی که حین پخت و پز نیاز دارید فراهم میآورند. مدلهای گازی یک فندک الکتریکی دارند که با فشردن پیچها احتمالا بارها صدای آن را شنیده باشید. به محض تست فندک شعلههای گاز روشن میشوند و گرمای مورد نظر شما تامین میشود. به همین دلیل از نظر سرعت تامین حرارت و کنترل آن ایده آل هستند.
اگر بخواهیم مزایا و معایب این نوع اجاق گاز را از دیدگاه تخصصی و تجربی بررسی کنیم بد نیست نکات زیر را بدانید:
نقاط قوت:
- امکان مشاهده تغییرات شعله هنگام کم و زیاد کردن حرارت و گازرسانی
- تنوع بالا در طراحی بخشهای مختلف نظیر لعاب کاری صفحه، استفاده از شیشه یا استیل.
- برخی از مدلهای گازی صفحات بزرگتر و کشیدهتری دارند تا بتوانید از آنها به به عنوان باربیکیو برای گریل استفاده کنید.
نقاط ضعف:
- قطعات آهنی یا چدنی در انواع اجاق گازهای شعلهای ممکن است به سختی تمیز شوند و جرم زدایی سه پایههای مربوط به شعله مشکل باشد.
- مدلهای شیشهای یا استیل ضد زنگ به سختی جرم زدایی میشوند.
انواع اجاق گاز صفحهای از ابتدا تا کنون
اجاق گازهای صفحهای که به نام توکار هم شناخته میشوند فرم جدیدتر انواع اجاق گازهایی است که از گذشته متداول بودهاند. این طراحی باعث شد که خیلی از فاکتورها از جمله طراحی ظاهری اجاق گازها تغییر کنند و در ساخت آنها از متریال و مواد متفاوتی نیز استفاده شود.
مدلهای توکار از همان ابتدا به صورت ثابت طراحی شدند و برخلاف دستگاههای قدیمی قابلیت جابجایی ندارند. تعداد شعلههای این اجاق گازها مثل مدلهای قدیمی متغیر است. اما جنس بدنه و صفحه رویی آنها باعث میشود تا هماهنگی بهتری با دکوراسیون داخلی داشته باشند و زیبایی آشپزخانه را بیشتر کنند.
ما اجاق گاز صفحهای را برای منازل کوچک و بزرگ با هر نوع دکوراسیون توصیه میکنیم؛ چون:
- اجاق گازهای صفحهای فضای کمتری اشغال میکنند. حتی اگر کمبود فضا ندارید باز هم بخش پایینی اجاق گاز میتواند تبدیل به یک کابینت یا محفظه جداگانه برای قرارگیری ملزومات آشپزخانه باشد.
- تغییر و تنظیم دکوراسیون با مدلهای صفحهای یا توکار راحتتر است.
البته این اجاق گازها محدودیتهایی مثل نبود فر دارند که این موضوع در طراحی دکوراسیون آشپزخانه و کابینتها مورد توجه قرار گرفته است.
آشنایی با انواع اجاق گاز صفحهای گازی با تنوع بالا
اجاق گازهای صفحهای گازی امکان کنترل سریع و آسان را روی درجه حرارتی که حین پخت و پز نیاز دارید فراهم میآورند. مدلهای گازی یک فندک الکتریکی دارند که با فشردن پیچها احتمالا بارها صدای آن را شنیده باشید. به محض تست فندک شعلههای گاز روشن میشوند و گرمای مورد نظر شما تامین میشود. به همین دلیل از نظر سرعت تامین حرارت و کنترل آن ایده آل هستند.
اگر بخواهیم مزایا و معایب این نوع اجاق گاز را از دیدگاه تخصصی و تجربی بررسی کنیم بد نیست نکات زیر را بدانید:
نقاط قوت:
- امکان مشاهده تغییرات شعله هنگام کم و زیاد کردن حرارت و گازرسانی
- تنوع بالا در طراحی بخشهای مختلف نظیر لعاب کاری صفحه، استفاده از شیشه یا استیل.
- برخی از مدلهای گازی صفحات بزرگتر و کشیدهتری دارند تا بتوانید از آنها به به عنوان باربیکیو برای گریل استفاده کنید.
نقاط ضعف:
- قطعات آهنی یا چدنی در انواع اجاق گازهای شعلهای ممکن است به سختی تمیز شوند و جرم زدایی سه پایههای مربوط به شعله مشکل باشد.
- مدلهای شیشهای یا استیل ضد زنگ به سختی جرم زدایی میشوند.
آشنایی با اجاق گازهای سرامیکی با طراحی مدرن
اگر به دنبال طرح مدرن و متفاوتی برای آشپزخانه خود هستید مدلهای سرامیکی قطعا به دردتان میخورند. در این گازها یک المنت فلزی روغن کاری شده زیر سطح شیشهای قرار میگیرد که از طریق انتقال حرارت توسط شیشه گرم میشود.
نقاط قوت:
- سطوح سرامیکی یکپارچه هستند و کمتر دچار لکه و خط و خش میشوند. ضمن این که تمیز کردن آنها سادهتر از اجاق گازهای صفحهای گازی است.
- مدلهای سرامیکی حرارت ملایمتر و در عین حال مداومی تولید میکنند. این مدل برای کارهای تخصصی نظیر شیرینی پزی و ذوب کردن شکلات بسیار مناسب است.
نقاط ضعف:
- کنترل اجاق گازهای سرامیکی به اندازه مدلهای گازی ساده و سریع نیست.
- با این که قابلیت تنظیم دما در مدلهای سرامیکی وجود دارد اما اندکی طول میکشد تا تغییرات مورد نظر شما روی حرارت اعمال شود.
- تمام صفحه حرارت ساطع میکند. بنابراین نشت ماده غذایی روی صفحه سرامیکی میتواند پخته شود!
- هیچ لبه یا فرورفتگی روی صفحه گاز سرامیکی وجود ندارد که مقادیر نشت شده داخل آن قرار گیرند و روی سطح جاری نشوند.
- مدت زمان زیادی طول میکشد تا اجاق گاز صفحهای سرامیکی بعد از خاموش شدن سرد شود.
انواع اجاق گاز القایی برای با انتقال حرارتی مناسب
مدلهای القایی تبلور طراحی مدرن و امروزی هستند. زمینه صفحه مدلهای القایی به صورت مغناطیسی است و داغ شدن صفحه از طریق میدان مغناطیسی زیرین صورت میگیرد.
نقاط قوت:
- سرعت پخت با اجاق گاز صفحهای القایی بالا است و کنترل خوبی روی حرارت دارید.
- تغییرات دمایی دلخواه شما به سرعت روی اجاق گاز اعمال میشود و تاخیر وجود ندارد.
- حرارت اعمال شده ایده آل اما غیر مستقیم است. بنابراین احتمال سوختن مواد غذایی به سبب حرارت بالا و مستقیم کاهش مییابد.
نقاط ضعف:
- قیمت مدلهای القایی بالاتر از دو مدل دیگر است.
- ست یا هماهنگ کردن مدلهای القایی با سایر تجهیزات آشپزخانه به دلیل تنوع پایین این نوع اجاق گاز کمی چالش برانگیز است.
سخن آخر
محدودیت فضای آپارتمانی در زندگی شهری باعث شده تا با ورود بهترین اجاق گاز صفحه ای با انواع مدلهای بزرگ و فضا گیر قدیمی خداحافظی کنیم. مدلهای صفحهای در انواع القایی، گازی و سرامیکی طراحی میشوند.
اگرچه اجاق گازهای القایی سرعت عمل بیشتری دارند و بدون نیاز به برق کار میکنند اما مدلهای گازی همچنان پرفروشترین محصولات بازار به شمار میروند.
نقاط قوت:
- سطوح سرامیکی یکپارچه هستند و کمتر دچار لکه و خط و خش میشوند. ضمن این که تمیز کردن آنها سادهتر از اجاق گازهای صفحهای گازی است.
- مدلهای سرامیکی حرارت ملایمتر و در عین حال مداومی تولید میکنند. این مدل برای کارهای تخصصی نظیر شیرینی پزی و ذوب کردن شکلات بسیار مناسب است.
نقاط ضعف:
- کنترل اجاق گازهای سرامیکی به اندازه مدلهای گازی ساده و سریع نیست.
- با این که قابلیت تنظیم دما در مدلهای سرامیکی وجود دارد اما اندکی طول میکشد تا تغییرات مورد نظر شما روی حرارت اعمال شود.
- تمام صفحه حرارت ساطع میکند. بنابراین نشت ماده غذایی روی صفحه سرامیکی میتواند پخته شود!
- هیچ لبه یا فرورفتگی روی صفحه گاز سرامیکی وجود ندارد که مقادیر نشت شده داخل آن قرار گیرند و روی سطح جاری نشوند.
- مدت زمان زیادی طول میکشد تا اجاق گاز صفحهای سرامیکی بعد از خاموش شدن سرد شود.
انواع اجاق گاز القایی برای با انتقال حرارتی مناسب
مدلهای القایی تبلور طراحی مدرن و امروزی هستند. زمینه صفحه مدلهای القایی به صورت مغناطیسی است و داغ شدن صفحه از طریق میدان مغناطیسی زیرین صورت میگیرد.
نقاط قوت:
- سرعت پخت با اجاق گاز صفحهای القایی بالا است و کنترل خوبی روی حرارت دارید.
- تغییرات دمایی دلخواه شما به سرعت روی اجاق گاز اعمال میشود و تاخیر وجود ندارد.
- حرارت اعمال شده ایده آل اما غیر مستقیم است. بنابراین احتمال سوختن مواد غذایی به سبب حرارت بالا و مستقیم کاهش مییابد.
نقاط ضعف:
- قیمت مدلهای القایی بالاتر از دو مدل دیگر است.
- ست یا هماهنگ کردن مدلهای القایی با سایر تجهیزات آشپزخانه به دلیل تنوع پایین این نوع اجاق گاز کمی چالش برانگیز است.
سخن آخر
محدودیت فضای آپارتمانی در زندگی شهری باعث شده تا با ورود بهترین اجاق گاز صفحه ای با انواع مدلهای بزرگ و فضا گیر قدیمی خداحافظی کنیم. مدلهای صفحهای در انواع القایی، گازی و سرامیکی طراحی میشوند.
اگرچه اجاق گازهای القایی سرعت عمل بیشتری دارند و بدون نیاز به برق کار میکنند اما مدلهای گازی همچنان پرفروشترین محصولات بازار به شمار میروند.
ظروف آشپزخانه را برای خانه های کوچک و بزرگ با هر نوع دکوری پیشنهاد می کنیم; زیرا:
ظروف آشپزخانه فضای کمتری را اشغال می کنند. حتی اگر کمبود فضا ندارید، باز هم می توان قسمت پایینی آشپزخانه را به یک کابینت یا محفظه جداگانه برای نگهداری ظروف آشپزخانه تبدیل کرد.
تغییر و سفارشی کردن دکوراسیون با بشقاب ها یا مدل های داخلی آسان تر است.
البته این آشپزخانه محدودیت هایی از جمله نداشتن فر دارد که در طراحی دکور و کابینت آشپزخانه به آن توجه شده است.
آشنایی با انواع اجاق گاز با تنوع بالا
اجاق گاز به شما این امکان را می دهد که به سرعت و به راحتی دمای مورد نیاز خود را هنگام پخت و پز کنترل کنید. مدل گازی دارای فندک برقی است که شاید بارها نام آن را با فشار دادن پیچ شنیده باشید. پس از تست فندک، شعله گاز روشن می شود و حرارت مورد نظر شما تامین می شود. به همین دلیل از نظر سرعت و کنترل تامین حرارت مناسب است.
اگر بخواهیم مزایا و معایب این نوع آشپزخانه را از منظر تخصصی و تجربی بررسی کنیم، بد نیست موارد زیر را بدانیم:
استحکام – قدرت:
امکان مشاهده تغییرات شعله هنگام اضافه و تفریق منابع گرما و گاز
تنوع بالا در طراحی قطعات مختلف مانند شیشه، استفاده از شیشه یا استیل.
برخی از مدل های گازی بشقاب های بزرگتر و بلندتری دارند که می توانید از آنها به عنوان کباب پز برای منقل استفاده کنید.
نقاط ضعف:
تمیز کردن اجزای آهنی یا چدنی در انواع اجاقهای شعله ممکن است دشوار باشد و سهپایههای شعله را جرمزدایی کنند.
جرم زدایی از مدل های شیشه ای یا فولاد ضد زنگ دشوار است.
آشنا با آشپزخانه سرامیکی با طراحی مدرن
اگر به دنبال طراحی مدرن و متفاوت برای آشپزخانه خود هستید، قطعا مدل های سرامیکی به کارتان می آید. در این گازها یک عنصر فلزی روغنی در زیر سطح شیشه قرار می گیرد که از طریق انتقال حرارت از طریق شیشه گرم می شود.
استحکام – قدرت:
سطوح سرامیکی یکپارچه هستند و کمتر مستعد کثیفی و خراش هستند. علاوه بر این، تمیز کردن آن راحت تر از اجاق گاز است.
مدل سرامیکی گرمای نرمتر و در عین حال مداوم تولید می کند. این مدل برای کارهای خاص مانند پخت و آب کردن شکلات ایده آل است.
نقاط ضعف:
کنترل اجاق گاز سرامیکی به آسانی و سریع بودن مدل گازی نیست.
اگرچه در مدل سرامیکی می توان دما را تنظیم کرد، اما مدتی طول می کشد تا تغییر مورد نظر روی حرارت اعمال شود.
کل صفحه نمایش گرما منتشر می کند. بنابراین نشت مواد غذایی در بشقاب سرامیکی قابل پختن است!
هیچ لبه یا فرورفتگی روی صفحه گاز سرامیکی که مقدار نشتی در آن قرار دارد وجود ندارد و روی سطح جریان ندارد.
مدت زیادی طول می کشد تا اجاق سرامیکی پس از خاموش شدن خنک شود.
نوع اجاق القایی مناسب برای انتقال حرارت
مدل القایی تبلور طراحی مدرن و امروزی است. پس زمینه مدل القایی مغناطیسی است و گرمایش صفحه از طریق میدان مغناطیسی پایین تر انجام می شود.
استحکام – قدرت:
سرعت پخت اجاق القایی بالاست و کنترل خوبی روی حرارت دارید.
تغییر دمای مورد نظر به سرعت و بدون تاخیر روی اجاق گاز اعمال می شود.
گرمای استفاده شده ایده آل است اما مستقیم نیست. بنابراین احتمال سوختن غذا در اثر حرارت زیاد و بیشتر کاهش می یابد.
نقاط ضعف:
قیمت مدل القایی بالاتر از دو مدل دیگر است.
راه اندازی یا همسویی مدل القایی با سایر لوازم آشپزخانه به دلیل تنوع کم این نوع آشپزخانه کاملاً چالش برانگیز است.
اخرین حرف
امروزه مدل های قدیمی، غول پیکر و کم مصرف آشپزخانه جای خود را به بهترین انواع آشپزخانه داده اند. این بزرگترین و هوشمندانه ترین تغییری است که می تواند در فضای آشپزخانه اتفاق بیفتد. به خصوص که فضای نشیمن آپارتمان به ما اجازه نمی دهد از وسایل برقی و گازی مشابه طرح قدیمی استفاده کنیم.
برای کسانی که تازه وارد خرید خانه یا مبلمان هستند، خرید آشپزخانه می تواند کار دشواری باشد. اندازه، تعداد شعله، تکنولوژی